آشنایی با مواد تولید سوسیس و کالباس, مقاله

مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس

مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس از چی درست میشه ؟

در این مقاله سعی در معرفی مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس داریم . با ما همراه باشید .

به طور کلی و اساسی سوسیس و کالباس شامل مواد ذیل میباشد

گوشت که عموما از یک یا چند گوشت به صورت چرخ شده و یا تکه های نمایشی و یا قطعات بزرگ کامل استفاده میشود
نمك ( به دلیل خاصیت ضد باکتری که باعث انسجام بین ذرات تشکیل دهنده سوسیس می شود)
ادویه جات که عموما از ادویه طبیعی و کنسانتره آنها استفاده میشود
پلی فسفات که باعث حفظ رطوبت گوشت و جذب آب و روغن میشود
نگهدارنده که در ایران عموما از نیتریت سدیم با حد مجاز 80 الی 120 PPM  استفاده میشود .

شرحی در مورد پلی فسفات ها

خب ، حتما می دونید که برای تهیه سوسیس و کالباس چقدر پروسه ی سنگینی طی میشه و مواد طبق اولویت با همدیگه قاطی میشن . ولی ما می خواهیم به مواد اولیه ی اون ها بپردازیم. یکی از مهم ترین مواد های اولیه ی سوسیس و کالباس ها سدیم پلی فسفات هست. در واقع این ماده باعث تازگی و طراوت گوشت ها میشه .

فرمولاسیون سدیم پلی فسفات

پلی فسفات ها همان طور که از اسمشان مشخص است از فسفات تشکیل شده اند. سدیم پلی فسفات نمک اسید فسفریک است. هنگامی که تعدادی از واحدهای فسفات ساده به هم متصل می شوند ساختار پیچیده تری به عنوان پلی فسفات ایجاد می شود. فسفات های مورد استفاده در غذاها ممکن است فسفات های ساده ، پیرو فسفات (دو واحد فسفات) یا پلی فسفات (بیش از سه واحد فسفات) باشند.

انواع سوسیس هر ملت و هر مذهبی، از گوشت های خاص و همچنین مواد افزودنی مخصوصی برای تهیه سوسیس استفاده می کند. مثلاً انگلیسی ها در تهیه سوسیس، بیشتر از پودر نان یا نان سوخاری و کمتر از گوشت استفاده می کنند؛ در حالیکه اغلب مردم کشورهای دنیا این مواد را در تهیه سوسیس به کار نمی برند. سوسیس هایی که موقع پختن باد می کنند، بخش اعظم یک صبحانه کامل را در ایرلند تشکیل می دهند. از سوسیس در درست کردن انواع ساندویچ یا به عنوان بخشی از یک خوراک خاص استفاده می شود. سوسیس هایی که بدون پوشش می باشند، خود نوعی گوشت محسوب شده و به عنوان منبع پروتئین در تهیه غذاها به کار می روند. در برخی کشورها، سوسیس های گیاهی هم تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را می توان از تافی، مغز میوه جات، حبوبات، پروتئین سویا یا هر نوع سبزی دیگر که طی پختن بهم بچسبند و به شکل سوسیس درآیند، تهیه نمود. این دسته سوسیس ها همچون دیگر فراورده های جانشین گوشت، دو بخش هستند: در یک دسته از این سوسیس ها، سبزیجات را به شکل سوسیس های تهیه شده از گوشت درآورده، رنگ خوراکی زده و طعم دار می کنند تا مزه و بافت آن شبیه گوشت واقعی شود. در دسته دیگر، تنها از ادویه جات و عطر خود سبزیجات استفاده می شود تا سوسیس، طعم طبیعی خود را حفظ نماید و هیچ عملی جهت شبیه سازی آن به گوشت صورت نمی گیرند.

دسته بندی انواع سوسیس سوسیس ها را می توان بر مبناهای متفاوت دسته بندی کرد؛ مثلاً بر اساس نوع گوشت مصرفی یا طبق دیگر مواد افزودنی به سوسیس. معمولاً سوسیس ها را بر اساس طرز تهیه شان دسته بندی می کنند. اما به طور کلی سه دسته سوسیس داریم: سوسیس های پخته سوسیس های خشک سوسیس های تازه سوسیس های پخته از گوشت تازه که خوب پخته شده آنرا تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را یا بلافاصله بعد از پختن مصرف می کنند یا آنها را در یخچال نگهداری نموده و قبل از مصرف، آنها را گرم می کنند. این سوسیس ها را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد. مثال آن، سوسیس هایی است که از جگر تهیه می شوند. سوسیس های دودی پخته این دسته از سوسیس ها را بعد از پختن، دودی می کنند (یا حتی با دود می پزند). این دسته از سوسیس ها را گرم یا سرد مصرف می کنند. اما حتماً باید در یخچال نگهداری شوند. کالباس و مارتادلا دو نوع از این دسته سوسیس ها می باشند. سوسیس های تازه از گوشتی تهیه می شوند که قبلاً به آن نمک نزده اند. این دسته از سوسیس ها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف، حتماً باید پخته شوند. مثال آن، سوسیس های ایتالیایی تهیه شده از گوشت تازه گاو و گوشت خوک و سوسیس آلمانی می باشد. سوسیس های دودی تازه سوسیس های تازه ای هستند که دودی شده اند. آنها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف کاملا پخت. سوسیس رومانی از جمله این نوع سوسیس هاست. سوسیس خشک سوسیس های تازه ای هستند که آنها را خشک می کنند. معمولاً این سوسیس ها را سرد مصرف می کنند و می توان برای مدت طولانی آنها را نگهداری نمود. سالامی و سوسیس های تابستانی از جمله این سوسیس ها هستند. برخی کشورهای دنیا مثل آلمان،1200 نوع سوسیس مختلف از انواع خام، پخته یا خشک به بازار عرضه می کنند. سوسیس های خام این نوع را از گوشت خام تهیه می کنند و آنها را نمی پزند. این دسته از سوسیس ها را نمک زده، دودی نموده یا خشک می کنند. بیشتر انواع سوسیس های خام را می توان برای مدت طولانی نگهداری نمود.

 

جهت مشاهده ویدئو های آموزشی ما به کانال آپارات ما سری بزنید .

جهت مشاهده دیگر محصولات از فروشگاه ما کلیک فرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *