مبانی تولید سوسیس و کالباس

تاريخچه سوسیس و کالباس

انسان و سوسیس و کالباس

در این مقاله سعی در ارائه تاريخچه سوسیس و کالباس به شما عزیزان را داریم .

آمارها نشان مي دهد که روزانه ۳.۵ ميليون وعده ي غذايي شامل سوسيس و کالباس در جهان استفاده ميشود.

۶۱ درصد آن به عنوان ميان وعده و عصرانه، ۲۴ درصد صبحانه و ۱۴ درصد در هنگام ظهر و ناهار خورده ميشوند.

براساس يافته هاي پژوهشگران اولين سوسيس و کالباس در يونان باستان درست شده است.

تاريخچه سوسيس و کالباس به ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح باز مي گردد و يکي از قديمي ترين محصولات گوشتي مي باشد که از همان ابتدا با استقبال گسترده اي روبرو شده است.

 

اولین تصویر مربوط به ساختن سوسیس در تاریخ

رد سوسیس و کالباس در یونان

سالامي که يکي از فرآورده هاي گوشتي و شبيه کالباس است، در ۵۰۰ سال پيش از ميلاد در شهر سالامي در ساحل شرقي يونان تهيه شده است.

حتي هومِر شاعر و داستان سراي يوناني هم در کتابهايش به کلمه هاي سالامي و سوسيس به عنوان مواد غذايي آن دوران اشاره مي کند.

نام سوسیس از کجا آمده؟

طبق تاريخچه سوسیس و کالباس سوسيس از کلمه لاتين Salsus به معناي (هر آنچيزي است که نمک زده شده باشد) گرفته شده و سپس به کلمه ي Sausage يا همان سوسيس تغيير يافته است. زيرا نمک يکي از مواد اصلي تشکيل دهنده ي سوسيس است.

یک باکتری هم نام با سوسیس

رومي هاي باستان هم به سوسيس و کالباس botulus مي گفتند که از واژه ي botulism به معناي مسموميت غذايي مشتق شده بود.

فرآيند توليد سوسيس در روم باستان درمحيطي گرم، مرطوب و بدون هوا بود که زمينه را براي رشد باکتري Clostridium botulinum که سم بوتولين را توليد مي نمود، فراهم مي کرد.

يونانيان باستان گوشت و سير را در هاون مي کوبيدند و به همراه ادويه و نمک هايي که از سرزمين هندوستان مي آوردند مخلوط کرده و درون نِي يا تنه هاي تنگ درخت مي گذاشتند و سر و ته آن را به گونه اي مي بستند تا مواد بيرون نريزد. سپس آن را درون آب جوش مي گذاشتند تا خوب بپزد. پس از گذشت مدت زماني براي اين کار از روده گوسفند استفاده مي کردند و گوشت را درون آن ريخته و مي پختند.

يونانيان باستان در جشن ها و مراسم هاي مختلف سوسيس و کالباس را با نان مصرف مي کردند. بعدها افراطي گرايان دين مسيحيت مصرف سوسيس و کالباس را ممنوع کردند،

تصور آنها این بود که گوشت خام است و خوردن آن نبايد صورت گيرد.

قوانین سوسیس و کالباس

وقتي کنستانتين اول به پادشاهي رسيد مصرف سوسيس و کالباس را منع کرد، اما با مخالفت و سماجت مردم در مصرف آن روبرو شد، و مردم به طور پنهاني در خانه هايشان سوسيس و کالباس تهيه مي کردند؛

بدین ترتیب کم کم ممنوعيت مصرف آن برداشته شد و اين محصول به ديگر کشورهاي اروپايي و سرزمين هاي شرقي حتي چين نيز برده شد.

نکته جالب توجه اين بود که سوسيس و کالباس در کشورهاي اروپايي طرفدار بيشتري داشت تا کشورهاي آسيايي؛ زيرا اصلي ترين ماده ي غذايي آسيايي ها سيب زميني و برنج بود و آنها به مصرف گوشت قرمز تمايل چنداني نداشتند. امروزه سوسيس و کالباس از پر مصرف ترين فرآورده ها و محصولات گوشتي در جهان به شمار مي رود.

 

جهت مشاهده ویدئو های آموزشی ما به کانال آپارات ما سری بزنید .

جهت مشاهده دیگر محصولات از فروشگاه ما کلیک فرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *