فرمول سس ها

فرمول سس ورچستر

سس ورچستر چیست ؟

امروز به آموزش فرمول سس ورچستر میپردازیم ، سس Worcestershire نه در انگلستان، بلکه در انواع سس های تخمیر شده ماهی که در سراسر آسیا یافت می شود، آغاز می شود.

بازرگانان تجارت با خاور دور نمونه هایی از این سس را به ارمغان آوردند. افراد زیادی سعی کردند این سس را در انگلستان با مواد محلی بازسازی کنند که به پیش‌تازان Worcestershire تبدیل شدند و کوشش آنها به خلق  سس کچاپ گردو و پونتاک و یک سس خوش طعم بر پایه آلدربری منجر شد.

فرمول سس ورچستر

جایگزین های سس ورسترشایر

اگر سس ورچستر شایر را تمام کردین یا ندارید میتوانید از یکی از این گزینه های زیر را استفاده کنید:

استفاده از سس مگی

ترکیب 2 قسمت سس سویا یا تاماری (سس تمبر هندی) و 1 قسمت ملاس یا شربت نیشکر

ترکیب 2 قسمت سس سویا یا تاماری و 1 قسمت سس کچاپ

ترکیب 2 قسمت میسو و 1 قسمت آب لیمو یا سرکه

خمیر میسو یک خمیر تخمیر شده سویا است که در آشپزی ژاپنی بسیار استفاده می شود. از تخمیر دانه های سویا بخارپز شده با نمک، غلات (معمولا برنج یا جو) و کوجی، نوعی قارچ، تهیه می شود.

 

آموزش فرمول سس ورچستر

توجه داشته باشید که این فرمول بدون نیاز به ماهی آنچوی تنظیم شده است

2 فنجان سرکه سیب یا انگور سفید
نیم فنجان و 2 قاشق غذاخوری ملاس چقندر قند (شربت نیشکر)  یا سس سویا
40 گرم تمر هندی بدون هسته
40 گرم (1/4 فنجان) کشمش تیره
15 گرم (حدود 6 عدد) قارچ خشک یا تازه ، کلاهک و ساقه (جایگزین ماهی آنچوی)
1 پیاز متوسط یا درشت خرد شده
8 حبه سیر، پوست کنده و له شده
5 گرم زنجبیل تازه، پوست کنده و تقریباً خرد شده
30 گرم (2 قاشق غذاخوری) نمک کوشر (نمک بدون ید)
6 گرم (1 قاشق غذاخوری) فلفل قرمز
6.5 گرم (1 قاشق غذاخوری) پودر خردل
1 قاشق چایخوری رنده پوست لیمو
3.5 گرم (1 قاشق چای خوری) دانه فلفل سیاه کامل ، کمی له شده
2 گرم (1 قاشق چایخوری) میخک کامل
5 گرم عدد فلفل بهاری
2 عدد غلاف هل (2 عدد دانه هل)
2 گرم چوب دارچین خرد نشده

روش تهیه سس ورچستر :

مواد را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید

فرمول سس ورچستر

فرمول سس ورچستر

به مدت 30 دقیقه بجوشانید:
در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. به محض اینکه جوش آمد درب را بردارید و به مدت 30 دقیقه بگذارید بجوشد

فرمول سس ورچستر

سرد کردن :
بگذارید مخلوط تا دمای اتاق خنک شود. در این مرحله، ظاهر و عطر Worcestershire را خواهد داشت، اما طعم آن تند خواهد بود.

انتقال به شیشه و جا افتادن سس :
چوب دارچین را بردارید و دور بریزید، سپس مخلوط را در یک شیشه کنسرو 1 لیتری بریزید. یک درب (ترجیحا پلاستیکی برای جلوگیری از خوردگی)، برچسب و تاریخ را بچسبانید و در جای خنک و تاریک قرار دهید تا به مدت 1 ماه کهنه شود.

 

صاف کردن و بطری کردن :
بعد از گذشت یک ماه، سس را با یک الک توری ریز یا یک لایه پارچه آستری صاف نمایید . هنگامی که بیشتر مایع تخلیه شد، مواد باقیمانده را فشار دهید تا مایع باقیمانده خارج شود.

سس را برای نگهداری به یک بطری منتقل کنید (خروجی سس شما بسته به میزان رطوبت مواد جامد و میزان تبخیر در مرحله جوشیدن ممکن است کمی متفاوت باشد). سس را بچشید که از نظر بافت نرم شده است. اگر بیش از حد غلیظ به نظر می رسد، آن را با آب جوشیده و خنک شده کمی رقیق کنید.

بطری را برچسب بزنید و تاریخ بگذارید. سس در بطری به بلوغ و لطافت خود ادامه می دهد و با گذشت زمان بهتر می شود. این سس حداقل به مدت 5 سال در یک کمد تاریک نگهداری می شود.

 

 

جهت استفاده از آموزش های تصویری ما را در کانال آپارات دنبال فرمایید

جهت مشاهده ادویه های سوسیس مارکت کلیک فرمایید 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *